Elektroinstallatør Kjærsund AS

20 geniale tips for en lavere strømregning

person som teller mynter i en bunke

Ingen liker høye strømregninger!

Gode slumper av regningen kan faktisk kuttes ned på, og det uten å senke livskvaliteten. Vil du vite hvordan du enkelt kan få en lavere strømregning? Les våre 20 geniale tips under.


1.
Senk temperaturen hjemme der det er mulig. For hver grad man senker temperaturen, reduseres strømregningen med ca 5% - det blir det penger av!

2. Er du glad i å dusje lenge? Selv om det er digg, er det enda diggere med lavere strømregning! Dusj litt kortere og spar energi.

3. Visste du at du sparer både tid og energi om du bruker lokk når du koker opp vann? Bruk lokk enkelt og greit.

4. Dra ut kontakter på apparater du ikke bruker - de fleste elektriske artikler bruker faktisk litt strøm i standby. 

5. Spar penger på strøm med smarthus og smarte løsninger! Selv om det koster litt, vil det lønne seg etter kort tid. Med moderne termostater er det superenkelt å sette opp automatisk temperaturkontroll. 

Du kan til og med stille inn temperatur etter døgnsyklus, perfekt når du ikke vil ha det like varmt - som når du sover for eksempel. Nysgjerrig på å vite mer? Les mer her. 

Illustrasjon av en dame som sover

6. Kutt toppene i strømforbruket! På enkelte tider av døgnet er strømmen dyrere. Ved å investere i smartløsninger med varmestyring, unngår du å måtte punge ut i «rushtiden». Les mer om varmestyring her. 

7. Gamle halogenpærer er en energityv. Har du downlights med halogen er det mye å spare på strømregningen og sikkerheten ved å bytte til LED.

8. Smarthusprodukter gjør hverdagen tryggere, enklere og mer komfortabel, og kan faktisk bidra til lavere strømregning. Med smart varmestyring kan du lettere få kontroll på når og hvor mye strøm du bruker i løpet av døgnet.

Eks: Varmekabler kan fort stjele strøm. Når du har koblet dem opp mot smartsystemet er det superenkelt å legge til flere funksjoner i sparepanelene – så har du full kontroll!

9. Vil du helt enkelt spare litt energi? Dropp tørketrommelen om du har en. Heng heller opp klærne til tørk! Det trives plantene dine med også.

10. Må klærne vaskes så varmt? Les vaskelappene før du slenger dem i vaskemaskinen. De trenger kanskje bare en lett vask, og du bruker mindre energi på å vaske på lavere temperatur.

Illustrasjon med en mann, elbil og t-skjorte

11. Puss, puss på sparebluss! Et lite tips er å unngå at varmt eller lunka vann renner lenge når du pusser tenner. Bra for både miljøet og lommeboken!

12. Har du lyst til å gjøre hjemmet ditt litt smartere? Invester i smarte lyspærer du kan kontrollere fra telefonen! Da er det no problemo om du har glemt å skru av lyset!

13. Lad elbilen når strømmen er billigst med en smart lader! Smart lading hjemme handler om å lade bilen når strømprisen er lavest, på de tidene av døgnet det er lavt strømforbruk. Flere elbiler har mulighet for utsatt eller planlagt lading enten i bil og/eller i app, hvor ladingen kan programmeres.

14. Du kan få full kontroll på energibruken din rett fra lomma! Ved å installere smarte løsninger hjemme, kan du styre strømbruken via en app på telefonen din. Det koster ikke så mye med smarte løsninger som du skulle tro, og det beste er at du sparer masse penger på strømregningen.

15. Har du sjekket ut om strømleverandøren din er dyr eller billig? Skaff deg oversikt over priser og bytt om det er mye penger å hente! Her kan du spare store summer.

en hånd som åpner eller lukker et vindu

16. Tett vinduer som trekker! Her finnes det flere kostnadseffektive løsninger, som for eksempel tetningslister.

17. Større investering - Du kan utnytte solenergi og senke strømutgiftene dine ved å investere i solcelleanlegg eller solfanger. Les om solceller her. 

18. Skal du lufte i boligen din, bør du sette dører eller vinduer på vidt gap en kort stund, i stedet for å lufte med en liten glippe over lengre tid. 

19. Ta en titt på energimerkingen neste gang du handler elektriske produkter! Skalaen går i dag fra A til G, og jo høyere opp på skalaen et produkt er, jo mindre strøm bruker det. Mindre belastende for miljøet er det også!

20. Last ned Strømpriser-appen! Her kan du få oversikt over når strømprisen er høyest og lavest i inneværende døgn, så du kan tilpasse forbruket deretter. Du får også smarte tips i appen!

Energi sparetips

For hver grad du senker temperaturen hjemme, reduseres strømregningen med ca 5% - det blir det penger av!

Energi sparetips for oppvaskmaskin

Det er faktisk mer energieffektivt å vaske opp med en full oppvaskmaskin, enn det er å vaske opp for hånd!

Energisparetips for koking av vann i kjele

Visste du at du sparer både tid og energi når du koker opp vann? Bruk lokk - enkelt og greit.

Sparetips til bruk av varmtvann, og illustrasjon av en dame som dusjer

Er du glad i å dusje lenge? Selv om det er digg, er det enda diggere med lavere strømregning! Vær en racer i dusjen og spar energi.

Trenger du hjelp til å spare mer strøm?

Ta kontakt med våre dyktige elektrikere! Vi kan gi deg gode råd om strømsparing, og hjelpe deg å finne løsninger som passer ditt behov.